Kedves Betegeink!

A COVID-19 járvány második hullámának előrehaladtával jelentősen nő a fertőző megbetegedésben szenvedők kórházi ellátási szükséglete, ezért kórházunkban is szükségessé vált a betegutak átszervezése, és további járványmegelőző intézkedések megtétele.

A betegutak ennek megfelelően az alábbiak szerint módosulnak:

1. A betegek fogadása a rendelőintézet főbejáratán keresztül történik napi 24 órában, ahol az eddigieknek megfelelően megtörténik az előszűrés.

 • a nem COVID gyanús és tünetmentes betegek a rendelőintézet szakrendeléseire és a diagnosztikákra a kijelölt útvonalon közlekedhetnek.
 • a Sürgősségi Betegellátó Osztály felőli bejárathoz kerülnek – a rendelőintézet főbejáratánál történt előszűrést követően – átirányításra a COVID gyanús vagy COVID betegek.
 • Az Országos Mentőszolgálat által szállított betegek fogadása a kórház főbejáratán keresztül történik, ahol az előszűrést követően az alábbi irányba szállítják a beteget:
  • amennyiben a beteg COVID gyanús, vagy COVID-19 fertőzött, a kitöltött kérdőívvel az intézeten kívül szállítják a Sürgősségi Betegellátó Osztály előterében lévő COVID ambulanciára;
  • amennyiben a beteg tünetmentes, nem COVID gyanús, illetve nem COVID-19 fertőzött, a II. portán (teherporta) keresztül történik a beszállítás a Sürgősségi Betegellátó Osztályra.

2. Kórházi dolgozó belépése

 • A kórházi dolgozókmunkanapokon 7.00-tól 15.00 óráig az I. porta mellett lévő régi mentőbejáró (ponyvás) részen keresztül tudnak be- és kilépni, 15.00 órától másnap reggel 7.00 óráig a rendelőintézet főbejáratán keresztül közlekedhetnek.
  Hétvégén és ünnepnapokon a nap 24 órájában a rendelőintézet főbejáratán keresztül tudnak belépni.
 • II. porta (teherporta) – 24 órában üzemel.
  Itt érkeznek a kórházba kerékpárral, motorkerékpárral, illetve személygépkocsival a kórházi dolgozók, valamint az Országos Mentőszolgálat által szállított betegek.

3. COVID-19 gyanús és fertőzött betegek ellátása intézetünkben

 • az előszűrést követően a COVID-19 gyanús és fertőzött betegek ambuláns ellátása a COVID rendelőben történik – Sürgősségi Betegellátó Osztály előterében – elérhetőség: 06-54/507-555/ 257 telefonmellék
 • kórházi ellátást igénylő
  • COVID-19 gyanús betegek jelenleg a volt Belgyógyászat épület I. emeletén kerülnek elhelyezésre, elérhetőség: 06-54/507-503 telefonszám;
  • COVID-19 fertőzött betegek jelenleg a volt Traumatológia Osztályon (Főépület II. emelet), elérhetőség: 06-54/507-513 telefonszám, valamint a Belgyógyászat épület földszinti részén vannak, elérhetőség 06-54/507-540 telefonszám

4. Beteglátogatás

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a fekvőbeteg szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknál járványügyi megelőző intézkedésként látogatási tilalmat rendelt el, és az előírások a kórházak COVID részlegén vagy osztályán ellátottak vonatkozásában is érvényesek.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 11. § (3)-(6) bekezdése szerint kapcsolattartási lehetőséget biztosítunk – megfelelő védőfelszerelés biztosítása mellett – az alábbiakban felsorolt esetekben, meghatározott személyeknek:

 • súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy,
 • kiskorú beteg esetében szülője, törvényes képviselője, illetve az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodhat,
 • a szülő nő vonatkozásában az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehet.

A kapcsolattartó hozzátartozónak is át kell esnie a beléptető pontnál történő előszűrésen, és rendelkeznie kell a kórházunk főigazgatója által kiadott engedéllyel.

A hozzátartozóknak lehetőségük van – a megfelelő adatvédelmi intézkedések betartása mellett – a bent fekvő hozzátartozójuk állapotával kapcsolatban felvilágosítást kérni a fent megjelölt telefonszámokon.

5. Halott-ügyintézés a COVID-19 gyanús és fertőzött elhunytak esetében

A COVID-19 gyanús és fertőzött betegek elhalálozása esetén a hozzátartozónak nem a betegellátó osztályt kell felkeresnie, hanem kórházunk Pathológiáját. A hozzátartozók itt tudják átvenni az elhunyt személyes tárgyait és személyi igazolványát.

A személyes megjelenés előtt a 06/54-507-534 telefonszámon előzetes időpont-egyeztetés szükséges.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!