Tájékoztatjuk Önöket, hogy a korábban elrendelt látogatási tilalom a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján 2021. május 22-től visszavonásra kerül.

A látogatás lehetőségét a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban az alábbiak szerint biztosítjuk:

 1. A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen, amely a 18 év alattiakra is vonatkozik.
 2. A látogató a látogatás alkalmával köteles védettségi igazolványát vagy a negatív SARS-CoV-2 PCR teszt eredményét, személyazonosító okmányával együtt a jogosultság igazolására bemutatni a kórház Beléptető pontján.
 3. A hozzátartozók a látogatás alkalmával az intézménybe történő belépéskor kötelesek előszűrésen (hőmérőzés, kézfertőtlenítés) részt venni.
 4. Kórházunkban a Vezető Testület által meghatározott látogatási idő hétköznap 13.00 és 14.00 óra, és hétvégén 11.00 – 14.00 óra közötti időtartam.
 5. Egy betegnél egy időben egy látogató tartózkodhat a látogatás során (a hétköznapi 60 perc maximális látogatási idő több látogató esetén megosztható). Amennyiben a beteg állapota megengedi, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabad téren történjen a látogatás.
 6. A látogatás során a hozzátartozóknak a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában, végrehajtásában együtt kell működniük.
  A látogatás során a hozzátartozóknak mindvégig viselniük kell 3 rétegű sebészeti vagy FFP2-FFP3 vagy ezzel azonos besorolású maszkot!
 7. A COVID-19 fertőzés miatt bennfekvő betegek az Eü. Törvény 11. § (3)-(6) bekezdésében meghatározott esetek kivételével nem látogathatók.
 8. A fent felsoroltakon kívül, az Eü. Törvény 11. § (3)-(6) bekezdésében meghatározott esetekben továbbra is biztosítjuk a kapcsolattartást. Ehhez a korábban megszokott módon, a mail címre küldött email alapján adjuk ki az engedélyt.
 9. A betegeknek szánt csomagok átvétele a korábbiak szerint továbbra is biztosított. Kérjük, hogy értéket és romlandó élelmiszert ne tegyenek a csomagokba.

Berettyóújfalu, 2021. május 21.

Gróf Tisza István Kórház
vezető Testülete