Ingyenes információs alkalom várandósság alatti és szülés körüli veszteségekről, feldolgozási lehetőségekről a Gróf Tisza István Kórházban.

Gyermekünk, babánk elvesztése olyan tragédia, amely alapjaiban rengeti meg egy család, egy pár, az anya és az apa életét együtt és külön-külön is. Erre a szívbe markoló tragédiára nincsenek is szavak, az ember joggal érezheti, hogy összeomlik körülötte a világ. A családtagokat, barátokat, munkatársakat és a szülés körül dolgozó szakembereket is mélyen megrendítheti egy ilyen esemény.

A Vendégbabák Nemzetközi Emléknapja alkalmából a református kórházlelkészi szolgálat ingyenes információs alkalmat tart a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban babájukat a várandósság alatt vagy a szülés környékén elvesztő édesanyák és édesapák számára. Szeretettel várjuk az érintettek családtagjait és barátait is, valamint szülés körül dolgozó szakembereket.

Az információs alkalmon egy tematikus előadás hangzik el, ezt követően lehetőség lesz kérdéseket feltenni. Az előadás három fő témát érint: a gyászoló szülők, a közvetetten érintettek (családtagok, barátok) és a szülés körüli dolgozók helyzetét.

Olyan témákról lesz szó, hogy egy ilyen tragédia kapcsán mi jelenthet segítséget a veszteséget átélő nő és férfi, esetleg testvérek számára? Mit tehet a veszteséget átélt édesanya és édesapa, hogy elindulhassanak a gyászfolyamat feldolgozásának nehéz útján? Hogyan lehet egy meg nem született életnek megadni a maga helyét a családban? Mit tehetünk azért, hogy a feldolgozatlan gyász ne álljon az utunkba, ha ismét gyermekvállalásra készülünk? Szó lesz arról, hogy nagyszülőként vagy barátként hogyan állhatunk ebben a nehéz helyzetben az érintett párok mellett, és szülés körül dolgozó szakemberként, hogyan lehetünk jelen az ilyen megterhelő helyzetekben?

Ez az egyszeri információs alkalom nem tud lehetőséget biztosítani a történeted megosztására, de az alkalom végén (és később bármikor) van lehetőség segítő beszélgetésre időpontot egyeztetni a kórházi lelkigondozóval, amelyet a kórházlelkészi szolgálat ingyen biztosít az érdeklődők számára.

Az alkalom ingyenes, de kérlek, részvételi szándékodat jelezd, hogy tudjuk, hány főre számíthatunk: A jelentkező emailben, kérlek, tüntesd fel, hogy érintettként, hozzátartozóként (érintett családtagja, barátja) vagy szakemberként jelentkezel.

Az alkalomra, kérlek, maszkban érkezz!

Rólam:

Mikó-Prém Alexandra vagyok, református kórházlelkész, dúla, gyászcsoport-vezető. Diplomámat a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szereztem, gyászcsoport-vezetőként a Napfogyatkozás Egyesületnél képződtem, dúlaként (szülés körüli segítő) pedig Békés Emőkénél. Kórházlelkészi munkásságomról tájékozódhatsz a facebookon: Református Kórházlelkész – Berettyóújfalu. Elérhetőség: 06307228047

Időpont: 2022. október október 13. csütörtök 17-19 óráig

Helyszín: Gróf Tisza István Kórház, Böszörményi Nagy Géza terem, Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 1.

Szeretettel várlak!