Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) októberben meghirdette az egészséges folyadékfogyasztást népszerűsítő online programját.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a helyes táplálkozás szerepét az egészségmegőrzésben. A túlsúly, az elhízás és az ezekhez kapcsolódó betegségek világszerte óriási terhet rónak az egészségügyi ellátórendszerre. A megelőzés, a terhek csökkentése mindannyiunk közös érdeke, ezért 2020. október 1-től az OGYÉI 30 napos vízivás kihívást hirdet meg a közösségi médiában Aqua Challenge néven, EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatásával.

A kihívás célja, hogy felhívják a magyar lakosság figyelmét a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságára. Az Aqua Challenge hónap során az önkéntes résztvevők kizárólag vízzel pótolhatják folyadékszükségletüket. Az Aqua Challenge jó lehetőség arra, hogy bárki

megtapasztalja: egyetlen apró változtatással is nagy lépést tehetünk az egészségesebb életmód felé. A kivhívás teljesítése erőt, lendületet adhat további, az egészség megőrzését támogató terveink megvalósításával. Ne csökkenjen a motiváció:  a kihívás minden hetén nyereményjátékot is meghirdetnek, melyen kulacsból, összecsukható, hordozható pohárból és egyéb hasznos, vízhez kötödő tárgyakból álló csomagokat nyerhetnek a szerencsés résztvevők.

Az ajándékcsomagok megszerzéséhez nincs más teendő, mint csatlakozni az október 1-jén induló Aqua Challenge kihíváshoz a Facebookon és követni a játékszabályokat. Az igazi nyertesek persze azok, akik bebizonyítják maguknak, hogy képesek tenni az egészségükért azzal, hogy mindössze 30 napon át tudatosan fogyasztanak folyadékot, megfelelően hidratálják a szervezetüket, így fokozzák a teljesítményüket és kerülik a felesleges kalóriabevitelt.