EFI csapata

Ismerjék meg részletesebben az iroda munkatársait!

Szilágyi Dorina – irodavezető, EFI-LEK munkatárs:

Mesterdiplomámat a Debreceni Egyetem Magatartástudományi Intézetében szereztem egészségpszichológus szakirányon. Azóta is fejlesztem magam, szintén a Debreceni Egyetem felnőtt klinikai szakpszichológus képzésén. Az EFI csapatát 2021 novembere óta erősítem és 2023 januárjától az irodavezetői pozícióját is betöltöm. Számomra a pszichológia nem egy egyszerű munka, hanem a hivatásom is. Gyerekkorom óta határozott elképzelésem volt arról, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni, pszichológus szeretnék lenni. Legfőbb hatótényezőnek a konzultációk során kialakuló emberi kapcsolatot tartom, amelyben a kliens megélheti az empátiás odafordulást, figyelmet és a belső szabadságát. Ezáltal pedig képes lesz értelmet adni saját tapasztalatainak. Hiszem, hogy mindenkiben ott van az önmaga kibontakozásának képessége.  Fontosnak gondolom a testi-lelki egészséget egyaránt, így ebben a szellemben próbáljuk a munkatársaimmal az iroda szolgáltatásait fejleszteni, bővíteni, hogy minél több ember számára elérhetővé váljon.


Dr. Muraközi Zoltánné – EFI munkatárs:

Felnőtt szakápoló, life coach és epidemiológiai szakápoló végzettséggel rendelkezek, 29 éve dolgozom a Kórházunkban, a pályázat indulásától pedig az EFI munkatársa vagyok. Az egészséges életmód részeként a lelki egészségfejlesztést, a korai prevenciós tevékenységeket és a szűrésekre való motiválást, hiteles tájékoztatást tartom nagyon fontosnak. A rendszeres mozgás jelentőségének hangsúlyozása, illetve a közösségépítés kiemelten szívügyem a mindennapi munkám során.


Tóth Ágnes – EFI-LEK munkatárs:

2015-ben végeztem a Nyíregyházi Főiskola szociálpedagógia szakán, 2018 óta dolgozom a Gróf Tisza István Kórházban. Az Egészségfejlesztési Iroda adminisztrációs és háttérmunkáit 2021 októbere óta végzem. Célom, hogy az egészségkommunikáció mindenkihez eljusson, a gyerekektől kezdve egészen az idősebb korosztályig.


Kovács-Gebei Fruzsina – EFI munkatárs:

2021-ben végeztem a Debreceni Egyetem Egészségügyi gondozás és prevenció alapszakán. 2022 júliusa óta dolgozom a Gróf Tisza István Kórházban, 2023 januárjától pedig az EFI-ben. Szakmámból adódóan kiemelt szerepet játszik a munkám során a megelőzés, a korai felismerés fontosságának terjesztése, így az Irodán belüli tevékenységeim leginkább erre irányulnak.


EFI és EFI-LEK munkatársak

Gyökös Andrea – gyógytornász:

2008-ban diplomáztam és, azóta dolgozok a Gróf Tisza István Kórházban gyógytornászként. Osztályos és ambuláns betegek ellátásával is foglalkozom. 2021 novemberében csatlakoztam az EFI- be. Mivel számomra nagyon fontos a prevenció, ezért tornáim összeállításakor is ezt veszem figyelembe. Nagy örömmel tapasztalom, hogy igen széles a mozogni vágyók korosztálya. A csoportok tagjai a megbeszélt időpontokban rendszeresen és nagy lelkesedéssel vesznek részt.


Bondár-Gargya Ágnes – gyógytornász:

2007-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem gyógytornász szakán. 4 éve dolgozom a Gróf Tisza István kórházban. Az EFI-ben 2021 november óta dolgozom. A mozgásprogramommal többségében a 65 év feletti korosztályt céloztam meg. Ebben a korcsoportban jellemzően már vannak mozgásszervi panaszok. Igyekszem az ezzel járó tüneteket csillapítani illetve továbbiakat megelőzni.


Világos-Gonda Noémi – gyógytornász:

Két éve diplomáztam és dolgozom a Gróf Tisza István Kórház Traumatológiai osztályán. Főképp traumás baleseteket követő rehabilitációval foglalkozom. Az esztári idősek klubjában tartok heti rendszerességgel csoportos átmozgató tornákat. Idős korban nehezebb rávenni az embereket a mozgásra, de a csoportos tornák alkalmával közösséget alkotva, lelkesen és szívesen kapcsolódnak be, ezért szeretem ezt a mozgásformát.


Tóth Flóra, Krizsan Vivien – dietetikusok:

2021 nyarán végeztünk mindketten a Debreceni Egyetemen dietetikusként, majd a diplománk megszerzése után egyből a Gróf Tisza István Kórházban kezdtük meg munkánkat. Az élelmezési és fekvőbeteg osztályon zajló feladataink mellett, a járóbeteg ellátásban is részt veszünk, heti 3 alkalommal Diabetológiai szakrendelés formájában egyéni dietetikai tanácsadásokon is találkozhatunk betegeinkkel. Az Egészségfejlesztési Irodával együtt működve kurzusok és klubfoglalkozások formájában népszerűsítjük az egészséges táplálkozást, különböző betegségekben szenvedők részére mutatjuk be az ahhoz szükséges diéták irányelveit. Dietetikusként fontosnak tartjuk, hogy minden beteget egyénileg nézzünk, figyelembe kell vennünk a betegek életmódját, életkorát, egészségügyi állapotát, anyagi kereteit, motivációját, családi hátterét.

Krizsán Vivien és Tóth Flóra dietetikusok