A Széchenyi 2020 program keretében a Gróf Tisza István Kórház Egészségfejlesztési Irodát hoz létre 89,98 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A projekt átfogó célja, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, növekedjen a születéskor várható élettartam és az egészségben eltöltött életévek száma, a fejlesztés járuljon hozzá az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához, és ezen keresztül a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, egészségkultúrájának javításához és a krónikus nem-fertőző betegségek megelőzéséhez a területi egyenlőtlenségek csökkentésével.

Célunk, az egészséges életmódhoz szükséges ismeretek és készségek megszerzésének, valamint a lakosság szemléletváltásának ösztönzése, támogatása. A berettyóújfalui járásban élők egészségi állapotának a megelőzés irányában történő pozitív befolyásolása; pozitív közösségi és egyéni magatartásminták kialakítása és elterjesztése. A célok elérésének eszköze az egészségfejlesztési programok megvalósítása a különböző célcsoportok részére, melynek területei: elsősorban a szív- és érrendszeri betegségek rizikószűrésének bevezetése, a káros szenvedélyek (dohányzás, alkohol) kialakulásának megelőzése, ezáltal a légzőszervi betegségek előfordulásának csökkentése, és az alapvetően egészségesebb életmód irányába történő elmozdulás elősegítése a helyi színtereken.

Továbbbi információ kérhető:
Gróf Tisza István Kórház