Egészségfejlesztési Iroda Berettyóújfalu

EFOP program keretében – 89 millió forintból – négy évig tartó egészségmegőrzést és egészségfejlesztését szolgáló projektet indított a berettyóújfalui Egészségfejlesztési Iroda.


A március 19-én ünnepélyes keretek között átadott iroda a kórház területén belül egy használaton kívüli épületben kapott helyet. A most átadott 54 négyzetméteres épületben kialakítottak egy előadóteret, illetve egy irodahelyiséget is.

Az egészségfejlesztő tevékenység nem előzmények nélküli, hiszen az iroda munkatársai már körülbelül egy éve aktívan részt vesznek a környék és Berettyóújfalu rendezvényein, ahol vérnyomás- vércukorméréssel és szűrővizsgálatokkal térképezik fel a lakosság egészségi állapotát.  A járásban működő iroda célja elsősorban az egészséges életmódhoz szükséges ismeretek elsajátításának megismertetése, különösen a rizikócsoportba tartozókkal.

Céljuk még a lakosság szemléletváltásának ösztönzése, pozitív közösségi minták kialakítása, egészségfejlesztési programok szervezésével. Most ehhez a szükséges intézményi háttér is megvalósult, hamarosan pedig csoportos foglalkozásokat indítanak az iroda előadójában. Az egészségfejlesztési iroda ingyenes programjai között szerepel a dietetikai tanácsadás, előadások a helyes fogyókúráért, aktív életmódra vonatkozó tanácsadás, prevenciós célú szolgáltatások nyújtása, gyógynövénytúrák, betegklubok működtetése, idősek közösségben tartása, dohányzásról való leszokást támogató programok, alkohol betegek korai kezelésbe irányítása, mozgásprogramok és lelki egészségfejlesztési programok szervezése.

Az iroda felkereshető hétfőtől – péntekig, 8-tól 16 óráig. Telefonszámuk: 06-54-507-547

Forrás: berettyoradio.hu