2012-ben ismételten meghirdetésre került az „ASTELLAS-DÍJ- Az év egészségügyi szakdolgozója” pályázat, melyre intézményünkből a Központi Anaesthesiologiai- és Intenzív Betegellátó Osztály szakdolgozói csoportját terjesztettük fel.

A díj elnyerésére számos, kiváló teljesítményt nyújtó egyéni és csoportos jelölt közül a Gróf Tisza István Kórház szakdolgozói a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara különdíját nyerte el. Az ünnepélyes díjátadóra – a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Diplomaosztó Ünnepségének keretén belül – a Művészetek Palotájában került sor.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

A díjazottak: Bazsó Lászlóné, Gurzó Andrea, Horváth Éva, Kecskeméti Brigitta, Matolcsiné Kasza Mária, Nagy Judit, Nagyné Hajdu Gabriella, Olléné Papp Anikó, Papp Gyöngyi, Réfiné Nagy Gyöngyi Edit, Szabó Andrea, Szabóné Nagy Katalin, Tagáné Gyányi Anita, Vilistein Anikó

A jelölőktől kapott szakmai méltatás:

„Az Intenzív Osztály ápolói, akik nap mint nap életek megmentésén fáradoznak, az intenzív ápolás területén évtizedek óta kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtanak. Munkájukat zárt ajtók mögött végzik, ami a betegek és hozzátartozók számára csak akkor válik láthatóvá, ha az osztályra súlyos, életveszélyes állapotban kerülnek. Az ápolóink munkáját az emberségesség, az empátia, a segíteni akarás jellemzi, a nagyfokú szellemi és fizikai igénybevétel ellenére is mindig jut egy jó szó, simogatás a rájuk bízott betegeknek, egy bátorító pillantás az aggódó hozzátartozóknak. Szakmai ismereteik széleskörűek, melynek bővítésére minden továbbképzési fórumot igénybe vesznek, továbbá házi tudományos referátumokon osztják meg tapasztalataikat, mely az evidenciákon alapuló ápolás gyakorlatát elősegíti. Az intenzív ápolók csapata lelkesedésével, rátermettségével öregbíti intézményünk jó hírnevét, amiért méltán lehetünk büszkék mindannyijukra.”