A Kenézy Gyula Kórház és a Gróf Tisza István Kórház vezetői október 3-án megállapodtak abban, hogy áttekintik a szakmai együttműködés lehetőségeit – mondta el Dr. Muraközi Zoltán főigazgató.

Ennek következő állomása november 9-én a Kenézy Kórházban volt, amikor is a műtétes szakma képviselői találkoztak, s bemutatták szakterületüket az együttgondolkodás megkezdése céljából.

Az újabb találkozóra november 23-án került sor a berettyóújfalui kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza termében, ahol a belgyógyászat, a tüdő és idegosztály vezető főorvosai mutatták be saját osztályaik működését, személyi és tárgyi adottságaikat, mindkét kórházból.

Bemutatkozott még a Kenézy Kórház fertőző osztálya is, mivel ilyen osztály Újfaluban nincs, illetve a Gróf Tisza István Kórház krónikus osztálya is, ugyanis ilyen osztály pedig a Kenézyben nincs.

A moderátor Dr. Pete László orvos-igazgató elmondta: az egészségügy átalakításának folyamatában mintegy „előre menekülnek”a kezdeményezéssel, hiszen mindkét fél érdeke az eredményes és gazdaságos együttműködés lehetőségének felkutatása és jövőbeni kiaknázása.

Nyírő Gizella