A halál mindig tragikus. Az értelmetlen, elkerülhető halál pedig mindig felfoghatatlan.  Február 15-én ilyen felfoghatatlanul tragikus körülmények között szenvedett halálos balesetet a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház két ideggyógyász orvosa.

A legnagyobb fájdalom és a legnagyobb veszteség a családoké. A Kórház minden dolgozója nevében mély és őszinte részvétünket fejezzük ki a hátramaradottaknak.

Kórházi közösségünk számára is hatalmas veszteség mindkét munkatársunk elvesztése. Mindketten az Ideggyógyászat osztály oszlopos tagjai voltak, egyikőjük az osztály legrégebben, 23 éve itt dolgozó orvosaként, másikuk a legifjabbjaként örvendett köztiszteletnek, szeretetnek, mind közelebbi és távolabbi munkatársaik, mind betegeik körében.

Munkatársaink, barátaink felfoghatatlan tragédiájában egy momentum nyújthat talán számunkra némi vigaszt: a rettenet oly hirtelen csapott le rájuk, hogy a két ártatlan áldozatnak talán nem volt ideje felfogni, és megijedni a közeledő, elkerülhetetlen végtől, hanem tudattalanul, szenvedés nélkül jutottak át oda, ahova valamikor mindannyian követni fogjuk Őket. Hisszük, hogy mindketten már ott vannak, ahova – mindenki saját hite szerint – csak a legjobbak kerülhetnek, hiszen aki ilyen kiváló orvos, jó és szeretetreméltó ember volt, mint Ők ketten, azok csak ott lehetnek.Ártatlan áldozatuk pótolhatatlan űrt hagyott családjuk életében, és a kórház közösségében is. Tisztelt és szeretett munkatársainkat a Gróf Tisza István Kórház saját halottjainak tekinti.   Az Ideggyógyászat összes munkatársával szombat este, csendes megemlékezésként, elhunyt munkatársaink emléke előtti tisztelgésként, gyertyát gyújtottunk.

Dr. Muraközi Zoltán, főigazgató