A hosszas betegségből gyógyuló gyerekek egyik nagy kihívása, hogy lépést tudjanak tartani az iskolai tananyaggal és az őket visszaváró osztálytársaikkal.A KórházSuli azért jött létre, hogy kortárs segítők (középiskolások és egyetemisták) támogatásával egyedi képzési rendszerben segítse a beteg gyerekek oktatási- és szociális rehabilitációját.

A KórházSuli Alapítvány több éves tapasztalataival a Koronavírus okozta járványhelyzet idején a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szakdolgozói részére felajánlotta segítségét, hogy egyrészt önkéntes egyetemisták bevonásával segíti a gyermekek otthoni tanulását, másrészt az online tanuláshoz internet elérhetőséggel informatikai eszközöket (tabletek) biztosít. Az informatikai eszközök megérkeztek a gyerekekhez, akiket az otthonukban egyetemisták távoktatás formájában segítenek a tanulásban.

Az egyetemistáknak a tanulásban való segítséget, a KórházSuli Alapítvány minden kedves Munkatársának pedig a támogatást és a szervezés lebonyolításában való segítséget megköszönjük.

Köszönettel a Kórház Vezetősége