Nagy volumenű felújítás miatt átmenetileg korlátozott az apás szülés a berettyóújfalui kórházban. A több mint 130 millió forintos beruházásnak köszönhetően teljesen megújul a szülészet a Gróf Tisza István Kórházban.

Olyan tereket alakítanak ki, ami az új élet érkezését természetessé, család közelivé teszi, és a születést, a babával való együttlétet támogatja. 

A Családbarát Szülészet pályázaton elnyert forrás segítségével a szülészeten olyan alternatív lehetőségek is elérhetővé válnak majd, mint a kádban szülés. Az eddigi nagy kórtermeket 2 ágyas, korszerűen felszereltekké alakítják, felújítják az előkészítő és vajúdó helyiséget, illetve a szülőszobát. A gyors befejezés biztosítása érdekében a szülő nőket és a pici babákat átmenetileg egy kisebb térben tudják elhelyezni. Minden szülőnővel orvosa egyeztet a felmerülő nehézségekről és közösen hozzák meg a mindkét fél számára elfogadható megoldást.

Az anyák és az újszülöttek egészségének védelmében pedig az átalakítás alatt az osztályon nem, csak a közösségi terekben engedélyezett a látogatás. Ha a papás szüléshez újra minden feltétel adott lesz, abban az esetben engedélyezik az együttszülést a pároknak.

A teljesen megújuló és korszerűsödő osztályt még ebben az évben átadják, addig megértést és türelmet kér a kórház vezetése.