A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórháznak, az Interreg V-A Románia-Magyarország Program Open Call keretében benyújtott pályázata támogatásra került. Az elnyert ROHU357 kódszámú pályázat címe: „Együttműködés kialakítása a magas szintű egészségügyi előírások betartása érdekében, a betegségek megelőzése, korai azonosítása és hatékony kezelésében a Bihor-Hajdú Bihar Eurorégióban”.


A projekt célja a Gróf Tisza István Kórház esetében, hogy az elnyert támogatásból a Központi Labor, a Központi Gyógyszertár, a Szülészet- Nőgyógyászati Osztály és a Sürgősségi Osztály tekintetében a szükséges modern orvosi eszközök beszerzésre kerüljenek, illetve a magas gyakoriságú betegségek megelőzésének, korai azonosításának fontosságára való figyelemfelkeltés és tájékoztatás.

A pályázat segítségével a következő szakterületek fejlesztését kívánjuk megvalósítani: a Központi Labor, a Központi Gyógyszertár, a Szülészet- Nőgyógyászati Osztály és a Sürgősségi Osztály. A pályázat keretében beszerzendő Labor műszerek a mikrobiológiai diagnosztika javítását, gyorsaságát, pontosságát szolgálják, jelentősen növelve a betegbiztonságot. A pályázat másik fő eleme a betegre szabott gyógyszerelés kialakítása a Gróf Tisza István Kórházban, mely kialakításának a célja, hogy elősegítse a gyógyszerek személyre szabott, biztonságos, ellenőrzött felhasználását, hozzájárulva a betegbiztonság, folyamatosság, minőségbiztosítás és gazdaságosság szempontjaihoz egyaránt (Központi Gyógyszertár). A pályázat során beszerzendő eszközök harmadik csoportja az intenzív therápiás osztály és a műtétes osztályok beszerzendő műszereit tartalmazza (Szülészet- Nőgyógyászati Osztály, Sürgősségi Osztály). Ezek az eszközök szükségesek ahhoz, hogy a különböző műtétek a kor szakmai színvonalán legyenek elvégezhetőek.

A pályázatról bővebben a https://berettyokorhaz.hu/rohu-357 oldalon olvashat és akár kérdést is tehet fel a pályázatos aloldalunk Kapcsolat oldalán, ahol szakértő orvosok válaszolnak megkeresésére!