Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Kollégák!

Engedjék meg, hogy Karácsony ünnepéhez közeledve köszönetemet és nagyrabecsülésemet fejezzem ki az Önök áldozatos, életmentő munkájáért! Nem kisebb célokat tűztünk ki magunk elé Önökkel karöltve, mint hogy meghonosítsuk az új egészségkultúrát, jelentősen növeljük a magyar lakosság egészségben eltöltött életéveinek számát és a betegek lakóhelyüktől függetlenül, a lehető legrövidebb időn belül, a lehető legmagasabb szintű ellátást kaphassák. Ezek a célkitűzések csak az Önök szakértelmével, elkötelezettségével, támogatásával valósulhatnak meg!

Tudom, hogy a saját eszközeikkel Önök minden egyes nap ezekért a célokért küzdenek, emberéleteket mentenek meg, türelemmel és alázattal próbálják enyhíteni a rászorulók fájdalmát, szakértelmükkel segítik a betegek gyógyulását, elsőként érkeznek a bajbajutottakhoz, vagy éppen vigyázzák az újszülöttek egészséges fejlődését. Magyarország Kormányának célja, hogy mindenben segítse az Önök munkáját, biztosítsa az Önök számra az életmentő, gyógyító, ápoló tevékenységhez szükséges feltételeket, valamint a boldog magánélethez szükséges szellemi és anyagi javakat.

Kétezer évvel ezelőtt, az első Karácsony idején valami véglegesen megváltozott a földön. „ Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. ” Ez a szeretet az alapja annak a gondoskodásnak, segítő szándéknak, amely lelkünk mélyéből fakad, és amely gyakorlásában Önök hivatásukat teljesítve jó példát mutatatnak az egész társadalomnak.

Köszönöm Önöknek, hogy az év 365 napján kitartóan, alázattal, legjobb tudásuk szerint teszik a dolgukat a segítségre szoruló embertársainkért. Kívánok Önöknek meghitt ünnepi készülődést, békés, áldott Karácsonyt, sikeres új esztendőt és jó egészséget!

Tisztelettel:

Prof. Dr. Kásler Miklós
az emberi erőforrások minisztere