A napokban lett 83 éves a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, mely a jeles napot tudományos konferenciával és szakdolgozói elismerések átadásával ünnepeltemeg. A zsúfolásig megtelt Dr. Böszörményi Nagy Géza teremben megjelenteket – köztük a jelenlegi és korábbi kórházvezetőket – Muraközi István polgármester köszöntötte.

A polgármester példaértékűnek nevezte a megemlékezést, mely tudományos üléssel párosult. Mint fogalmazott, születésnapra ajándékkal illik jönni, ám most az ajándék késik, ugyanis a kórház előtti Orbán Balázs tér elkészülte és átadása november 30-a, tehát azt a kis időcsúszást elfogadhatjuk. Az önkormányzat hosszú távon is számol a kórházzal, ennek ékes bizonyítéka a hamarosan megkezdődő tömbösítési beruházás, melynek átadásával ünnepelhetjük a következő születésnapot. A továbbiakban reményét fejezte ki a polgármester arra vonatkozóan, hogy a 85-ik, 90-ik és 100-ik születésnapot is együtt fogják megünnepelni, hiszen a legfontosabb ajándék: hinni jövőnkben!

A mikrofonhoz lépő főigazgató, Muraközi Zoltán, feltette a kérdést: mit is ünneplünk most? A válasz: magunkat, azt a közösséget, amely létrehozta és működteti a kórházat. – „Azokról is meg kell emlékeznünk, akik már nincsenek köztünk. Mert aki a múltját nem tiszteli, az a jövőt nem érdemli” – intézte a jelenlévőkhöz a főigazgató. A jelenről elmondta: életerős egészségben van a kórház, a jövőről pedig bejelentette: az újfalui kórház rajta van az egészségügy leendő térképén, változatlan struktúrában számít a kormányzat az intézményre. Mindenkinek megmarad a státusza, s nem vesztese, talán nyertesei leszünk az átalakításnak – vetítette előre. A nagyberuházás két héten belül elkezdődhet, elkészülte után pedig öt évig fenn kell tartani, tehát addig sorsunk biztosított – nyugtatta meg a dolgozókat a főigazgató.

Szakdolgozók nélkül nincs gyógyulás, ezt ismerte fel Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet ápolási igazgató, akinek köszönhetően idén első ízben adtak át hat munkatársnak szakdolgozói díjat.

Kimagasló szakmai munkájáért, elhivatottságáért, emberi kvalitásáért részesült ebben a díjban:

  • Abrudán Zoltánné
  • Élesné Bedő Bernadett
  • Pap Mária Zsuzsanna
  • Szabó Lajosné
  • Sziklai Emőke
  • Bartha Barna

Előadások hangzottak el a gyermekbántalmazásról (Borsósné Csillag Anikó), az agyérgörcs múltbeli és jelenlegi kockázatairól, kezeléséről (Túri Tamara), a betegekkel való kapcsolattartásról (Juhászné Gitye Ildikó), a pszichiátriai osztály humánerőforrásáról (Szatmári Csaba), valamint a betegellátást végzők és az ellátottak jogairól (Mezeiné Csicsely Mónika).

Nyírő Gizella