Humánerőforrás-bővítés a Gróf Tisza István Kórházban.

A pályázat keretén belül alkalmazni kívánt munkatársak hozzájárulnak a magas szakmai színvonalú minőségi betegellátás megvalósításához.

Az ápolók alkalmazásával hozzájárulunk a szakképzett munkaerőnek az egészségügyi ágazatban való tartásához, a humánerőforrás egyenlőtlenségek mérsékléséhez.

A dietetikus munkatárs alkalmazásával intézményi szinten biztosítani tudjuk a népegészségügyi jelentőséggel bíró betegségek prevencióját. Az egyénre szabott táplálási tervek elkészítésével nyomon követhetővé válnak a beteg állapotváltozásai, számos betegség rizikótényezője kerülhet kiszűrésre és ezáltal későbbiekben csökkenhet a helytelen táplálkozásból fakadó szövődmények előfordulása. Mindezek mellett kiterjeszthetővé válik a járóbeteg-ellátásban végzett szaktanácsadói feladatok.

A gyógytornász foglalkoztatásával a fizioterápiás tevékenységek minőségének javulása, a beteg-gyógytornász arány és a minimumfeltételeknek való megfelelés várható.

A belgyógyász szakorvos-jelölt a betegellátás színvonalát emeli mind az osztályon, mind a kórházunkban. Hazánkban igen magas arányban előforduló szív- és érrendszeri megbetegedések ellátására szakosodó orvos munkája elengedhetetlen intézményünkben is.